Den 16:e september startade vår nya, egna bowlingliga. Ligan består av entimmesmatcher på måndagskvällar. Halligan är bowlingligan för den professionella spelaren men också för nybörjaren. Läs mer om ligan och cupen nedan.

Halligans funktion är att öka intresset för sporten bowling. Därför erbjuder vi nu en liga där du kan få spela lagom långa matcher för en billig peng.

Vill du få in ett extra träningspass i veckan? Behöver du en ursäkt att träffa kompisarna? Eller ett sug efter att vara bästa spelarna i Fyrishovs bowlinghall?

ANMÄLANOBS. Höstens halliga är nu igång. Klicka här för att komma till lag och spelschema. Med reservation för hur många nya lag som tillkommer inför vårens säsong kan fler än två lag komma att flyttas upp till division 1.Anmälan / Avanmälan av lag sker senast: 

Vårsäsong: 16 december.
Säsongsstart vår: 13 januari

Höstsäsong: 31 juli.
Säsongsstart: september

Avanmälning senare = Full debitering!
Anmälan fortlöper till nästa säsong om inte laget avanmäler sig innan sista datum. Avanmälan sker till vår mail.

Spelsätt

 • Matcherna spelas på måndagar. Ena divisionen spelar 18:30-19:30. Den andra divisionen spelar 19:30-20:30. Divisionerna byter tid varannan vecka.
 • Spel sker i tvåmannalag med matcher om tre serier.
 • Laget får 1 poäng för vinst i första serien, 2 poäng för vinst i andra serien och 3 poäng för vinst i tredje serien. Således kan matcherna sluta: 6-0, 5-1, 4-2, 3-3, 2-4, 1-5 och 0-6. Detta förutsätter att det inte blir lika i en serie. Om så är fallet delas poängen mellan de båda lagen på följande sätt: Serie 1 = 0,5p per lag. Serie 2 = 1p per lag. Serie 3 = 1,5p per lag.
 • Laget möter alla lag i sin division två gånger. Ligan spelas alltså i 14 omgångar.
 • En match spelas på ett banpar bredvid varandra. Ett hemmalag och ett bortalag. Hemmalaget spelar serie 1 och 3 på den vänstra banan och serie 2 på den högra. Bortalaget spelar serie 1 och 3 på den högra banan och serie 2 på den vänstra.
 • Placeringar i tabeller går i första hand på antalet inspelade poäng. Vid lika poäng går det efter intjänad lagpoäng. Ifall även lagpoängen är samma går vi efter antal vinster och efter det inbördes möten.
 • Max 42 HCP. Spelare med ligalicens får HCP efter bits. Nya spelare börjar med maximum av handikapp.
 • Vid walk over debiteras laget som lämnar WO med 360kr (priset för bankostnaderna)


Ersättare

Om spelaren inte har något snitt, och är en känd bowlare av hallen, så kommer ett snitt att uppskattas gemensamt med spelaren. Detta gäller i de fall personalen vet att ersättaren har ett högre snitt än spelaren den ersätter. Är spelaren inte i systemet måste personen anmälas innan matchen för registrering. Detta görs via mail: fyrishovsbowling@gmail.com


Vett och Etikett

 • Du lämnar företräde till spelaren till höger.
 • Du går ej fram och slår när en annan spelare bredvid står och ska slå. (En bana fritt)
 • Spela i ett normalt tempo och gör dig klar i tid. Matcher skall i regel inte ta längre än en timme.
 • Var på plats i god tid innan match men minst 15 minuter innan utsatt matchstart.
 • Laguppställningen lämnas senast in 17:00 samma dag . 
 • Trevlig och god ton skall hållas. Man hälsar på sina motståndare före match och tackar för match efter.


Starttid

Matcherna skall startas på utsatt tid. Vid sen ankomst streckas den berörda spelarens serie fram tills den berörda personen har kommit. Provrutan spelas av spelaren som är på plats.


Flytt av match

 • Ska anmälas till hallen senast 24 timmar innan matchstart.
 • Kontakta laget ni ska möta för att flytta matchen. Motståndarna måste alltid kontaktas samt hallen.
 • En uppskjuten match skall senast spelas två veckor efter ordinarie matchtid. 
 • Vid sjukdomsfall precis innan match är det okej om man inte hinner kontakta laget man ska möta. Anmäl istället direkt till hallen.


Sista omgången

Sista omgången skall spelas klart samma dag och tid som divisionen har sin sista omgång. Vet laget med sig att man inte kan spela den tiden eller dagen måste matchen spelas innan. Om detta inte är möjligt resulterar det i en walk over.


Vid säsongsavslut/Divisionsbyte

Vinnaren av divisionen går automatiskt upp till den högre. Laget som kom sist åker automatiskt ner till den lägre divisionen. Laget som kommer näst sist i divisionen (t. ex. 1) får kvala mot laget som kom tvåa i divisionen under (i detta fall div. 2), för att slåss om vem som får platsen i division 1. Förlorar laget från division 1, åker det laget ner i division och deras motståndare upp.Matcherna spelas i tvåmannalag.

Det är okej att mellan matcherna byta spelande spelare i laget.

Alla spelar med 0 i HCP. 

Cupen kommer vara i form av en vinna eller förlora-stegturnering. Vinnaren ur matchen går vidare till nästa omgång, medan förloraren åker ut ur tävlingen.

Tävlingen spelas 7/9 med start 10:00 fram till ca 15:00. Vi räknar att första matcherna startar 10:00, var därför på plats i god tid innan. Info om när ditt lag spelar första matchen kommer på mail.


Pris

Medlemsavgift per år: 125 kr

Matchpris: 90 kr/pers


Kontakt

Mail
fyrishovsbowling@gmail.com

Tel
018 24 64 00

Huvudansvariga
Lisa Minolf
Andreas Bengtsson
Olle Karvonen
Anton Brask

Spelsättet och regler är tagna/inspirerade av den mycket framgångsrika Halligan i Falköping. Klicka här för att läsa mer om deras lyckade koncept.